Yoğurtlu soğuk çorbalardan sonra yoğurdun ısıtıldığı bol etli çorbalara hoş geldik. Yöresel bir çorba oluşuyla pratik bir çorba olmadığını tarifin hakkını vererek yapmanın en az bir saat sürdüğünü söylemek gerek. Ama her saniyesine değer, emin olun. 
Gaziantep mutfağının kültürümüze kattığı yemekleri saymakla bitmez.
Gelelim çorbamıza, bol etin, nohutun ve minik köftelerin yoğurtla buluştuğu üzerine bir de erimiş tereyağı, pul biber ve nanenin eklendiği bir kase mutluluk olarak tanımlayabiliriz.
Malzemeler
- 500 gramkuzu incik
- 1 su bardağı(bir gece önceden ıslatılmış)nohut
- 3 adetarpacık soğan
- 5 su bardağısu
- 1 tatlı kaşığıtereyağı
- 2 yemek kaşığı(üzeri için)tereyağı
- 1 çay kaşığı(üzeri için)pul biber
- 1 tatlı kaşığı(üzeri için)nane
Minik Köfteler İçin:
- 150 gramkıyma
- 3 yemek kaşığıkırık pirinç
- 1 yemek kaşığı(ıslatılmış)köftelik ince bulgur
- 1 tatlı kaşığıtuz
- 1 çay kaşığıkarabiber
Yoğurtlu Sosu İçin:
- 1 adetyumurta
- 1 çorba kaşığıun
- 2,5 su bardağısu
- 5 yemek kaşığısüzme yoğurt
-


